Suomi-sarja käyntiin

22.9.2018Hunters avaa kautensa vieraspelillä Kiekko-Espoota vastaan, sunnuntaina vuorossa kotiavaus Hunters – S-Kiekko

Suomi-sarja lähti perjantaina käyntiin neljän ottelun voimin ja viikonloppuna loputkin joukkueet pääsevät tositoimiin.

Sarjassa ovat mukana uusina joukkueina II-divarista nousseet HC Giants Hollolasta ja Raahe-Kiekko, Huntersin vanha tuttu nousukarsinnoista muutaman vuoden takaa. Näiden lisäksi Kiekko-Espoo sai liitolta suoraan paikan Suomi-sarjaan. Kun KooVee nousi Mestikseen ja VG-62 putosi sarjasta, niin sarjassa pelaa siis 17 joukkuetta.

Suomi-sarjassa pelataan ensin 17 joukkueen kaksinkertainen alkusarja (32 ott.). Tämän jälkeen alkusarjan kahdeksan (8) parasta jatkaa yksinkertaiseen ylempään loppusarjaan. Ylemmän loppusarjan 7 parasta etenevät suoraan pudotuspeleihin, kahdeksanneksi sijoittunut karsintaotteluun alemman loppusarjan voittajan kanssa. Loput 9 joukkuetta pelaavat yksinkertaisen alemman jatkosarjan, jonka voittaja pelaa yksiosaisen karsintaottelun playoff-paikasta ylemmän loppusarjan 8. sijoittuneen kanssa.

Hunters lähtee sarjaan uuden päävalmentajansa Sami Ryhäsen johdolla, kakkosena Ryhäsellä on aiemmin Porvoon juniorikiekossa valmentanut Tero Oinonen.

”Olemme olleet yhdessä jäällä elokuun alkupuolelta saakka ja joukkue alkaa vähitellen hitsautua yhteen. Harjoituspeleissä saimme mukavasti tietoa pelaajista ja pelit sujuivat kohtuullisen hyvin. Joukkue on urheilullinen ja luisteluvoimainen. Lähdemme luonnollisesti voittamaan jokaista peliä ja ensimmäisenä tavoitteena on saavuttaa paikka ylemmässä loppusarjassa”, sanoo Ryhänen.

Porvoon jäähallissa on entistä mukavampi seurata pelejä, kun halliin on asennettu uusi turvakaukalo. Jää on myös aiempaa tasaisemman valkoinen ja laidat sekä pleksit tietysti vanhaan kaukaloon verrattuna kirkkaammat.

Avausviikonlopun pelit:
La 22.9. klo 17:00 Kiekko-Espoo – Hunters Espoonlahdessa
Su 23.9. klo 16:00 Hunters – S-Kiekko Porvoossa.

Pelien seuranta SJL:n sivuilla: www.finhockey.fi/tulospalvelu

TERVETULOA KANNUSTAMAAN JA VIIHTYMÄÄN!