Avausviikonloppuna tappio vieraissa ja voitto kotona

24.9.2018

Toni Lehikoinen teki Huntersin avausmaalin ottelussa S-Kiekkoa vastaan. Kuva: Janne Penttinen
Miska Varjosaari onnistui maalinteossa kummassakin viikonlopun pelissä. Kuva: Janne Penttinen

Kiekko-Espoo - Hunters 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

18:37 1-0 YV MUSTONEN Moses (NUKARINEN Janne, KETTUKANGAS Nikke)
27:03 1-1 YV VARJOSAARI Miska (SOLOVIEV Jevgeni, MALLENIUS Patrik)
34:26 2-1 ELGBACKA Jani (SORMUNEN Leo, RANTANEN Ville)

Hunters 3x2min = 6min

Hunters avasi Suomi-sarjan Espoonlahdessa, jossa vastaan luisteli isäntäjoukkue Kiekko-Espoo. Espoo on uusi tuttavuus Suomi-sarjassa – he saivat Suomen Jääkiekkoliiton päätöksellä suoraan paikan sarjaan Espoo Unitedin tarun päätyttyä. Kiekko-Espoo on joutunut rakentamaan koko joukkueen ja sen toiminnan mahdollistavan seurankin käytännössä nollasta kesän aikana. Homma kuitenkin näytti olevan kunnossa, hallilla riitti talkoolaisia ja kaikki järjestelyt toimivat vierasjoukkueen kannalta moitteettomasti. Kun vielä pelissä oli täysi tupa ja tunnelmaa riitti, niin puitteet viihdyttävälle lätkämatsille olivat erinomaiset. Hatunnoston arvoinen suoritus kaiken kaikkiaan.

Itse pelissä Hunters piti läpi ottelun hyvää vauhtia ja oli ajoittain hyvinkin niskan päällä. Kotijoukkue aloitti maalinteon ylivoimalla ensimmäisen erän lopulla, kun Huntersin alivoimanelikko hieman passivoitui ja antoi liikaa tilaa ja aikaa vastustajalle.

Huntersin kuitti tuli ajassa 27:03 niin ikään ylivoimalla, kun Jevgeni Soloviev ja Patrik Mallenius toivat kiekon vauhdilla oikeata laitaa sisään, Solovievin rystylaukaus kimposi maalivahdin patjoista ulos ja Miska Varjosaari löi kiekon varmasti verkkoon.

Toisen erän loppupuolella Kiekko-Espoo teki Huntersin puolustuspään virheistä kaksi nopeaa maalia ja pakotti Huntersin Sami Ryhäsen ottamaan aikalisän joukkueen herättelyä varten. Aikalisä auttoikin sen verran, että kotijoukkue ei enää lisämaaleja tehnyt.

Kolmannessa erässä Hunters pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimallakin kolme kertaa, mutta eipä vain uponnut ja kotijoukkue vei voiton maalein 3-1.

”Tappio on aina tappio ja siinä mielessä ei voi olla tyytyväinen. Joukkue pelasi kuitenkin hyvin. Olimme pelissä hallitsevampi osapuoli ja tänään vain pienet virheet sekä oman maalinteon tehottomuus kostautuivat”, tuumaili Ryhänen pelin jälkeen.

Hunters – S-Kiekko 6-4 (1-1, 3-3, 2-0)

08:54 0-1 PELTOLA Jesper (OKSANEN Eppu,  PÖYTÄLAAKSO Eemeli)
12:49 1-1 LEHIKOINEN Toni (HYYPIÄ Leevi, BRYGGER Jonne)
20:49 1-2 YV PELTOLA Jesper (MÄRIJÄRVI Elias, OKSANEN Eppu)
21:08 2-2 BJÖRKBACKA Nico (MALLENIUS Patrik)
27:20 2-3 AV POIKONEN Tomi (VIITAMÄKI Petri, SVENSK Jaakko)
34:28 2-4 SVENSK Jaakko ( POIKONEN Tomi, KALLIAINEN Akseli)
37:08 3-4 VARJOSAARI Miska (KORHONEN Viljami, SOLOVIEV Jevgeni)
39:39 4-4 YV LESCH Perttu (BJÖRKBACKA Nico, MALLENIUS Patrik)
59:47 5-4 MIELONEN Teemu (VÄISÄNEN Teemu)
59:56 6-4 TM VÄISÄNEN Teemu (KUMIN Mikko, MIELONEN Teemu)

Maalivahdit

Hunters Juuso Laukkanen 8 + 9 + 12 = 29 torjuntaa
S-Kiekko Juho Niku 15 + 13 + 8 = 36 torjuntaa

Jäähyt
Hunters 1x2min + 1x10min = 12min
S-Kiekko 3x2min + 1x10min = 16min

Sunnuntain kotiavaukseen saatiin vieraita Seinäjoelta. S-Kiekko tuli Porvooseen voitto plakkarissaan, kun he veivät lauantaina pisteet Titaaneilta Kotkassa selkeän 1-5 voiton turvin.

Ottelu oli aika sekava ja Huntersin joukkuepeli ei ollut lauantain tasolla. S-Kiekko karkasi toisessa erässä jo 2-4 johtoon, mutta erän lopulla kotijoukkue väänsi väkisin tasoihin. Kolmannessa erässä peli olisi voinut kääntyä vieraillekin, mutta Teemu Mielonen teki vapauttavan voittomaalin Huntersille vain 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Kolmeen pisteeseen voi olla tyytyväinen vaikka tyylipisteitä ei saatukaan”, totesi Sami Ryhänen pelin päätyttyä.