Hunters - Raahe-Kiekko 6-1 ja Hunters - Laser HT 6-5

2.10.2018

Dominik Salama pelasi Huntersin maalilla loistopelin lauantaina (kuva Janne Penttinen)
Miska Varjosaari teki Raahea vastaan yhden ja Laser pelissä kaksi maalia. (kuva Janne Penttinen)

Viikonlopun saldona täysi pistepotti

Hunters – Raahe-Kiekko 6-1 (3-0, 1-0, 2-1)

01:37 1-0 VARJOSAARI Miska (VUOKSIALA Vertti, RUNSALA Miika)
02:28 2-0 BRYGGER Jonne (KORHONEN Viljami, LEHIKOINEN Toni)
14:49 3-0 YV VÄISÄNEN Teemu (JOKILA Jarmo, SOLOVIEV Jevgeni)
30:02 4-0 MIELONEN Teemu (SÖDERQVIST Jesse)
40:22 5-0 BJÖRKBACKA Nico (MIELONEN Teemu, VÄISÄNEN Teemu)
46:56 5-1 YV VAINIKKA Mikko (HÄRKÖNEN Konsta)
57:29 6-1 TM BRYGGER Jonne (TOIVONEN Jimi, KANKKUNEN Jesse)

Maalivahdit

Hunters Dominik Salama 8 + 9 + 13 = 30 torjuntaa
Raahe-Kiekko Patrik Koivisto  10 + 10 + 10 = 30  torjuntaa

Jäähyt
Hunters 5x2min = 10min
Raahe-Kiekko 2x2min = 4min

Lauantain pelissä kohdattiin muutaman vuoden tauon jälkeen Suomi-sarjan karsinnoista tuttu Raahe-Kiekko.

Hunters sai peliin salama-alun, kun ajassa 2:28 peli oli jo 2-0 Miska Varjosaaren ja  Jonne Bryggerin maaleilla. Vastustaja oli aikalailla ”telineissä” alussa ja Huntersin iloinen hyökkäyspeli tuotti jatkuvasti vaarallisia tilanteita vieraspäätyyn. Erä kolmannen maalin teki ylivoimalle Teemu Väisänen.

Toisen erän puolivälissä Teemu Mielonen iski maalin edestä Jesse Söderqvistin laukoman kiekon maaliin ja tilanteeksi jo 4-0.-

Huntersin viides maali näki päivänvalon heti kolmannen erän alussa. Erää ehdittiin pelata vain 22 sekuntia, kun Nico Björkbacka siirsi maalin edestä kiekon vieraiden maalivahdin taakse. Raahe kavensi vielä, mutta ei vaan riittänyt. Lopussa Brygger teki illan toisen maalinsa vieraiden yrittäessä lisämaaleja ilman maalivahtia.

Lopputuloksesta huolimatta Raahe-Kiekko antoi Huntersille hyvän vastuksen. He liikkuivat alkua lukuun ottamatta hyvin, yrittivät sitkeästi koko pelin ajan.

Hyvä ja selkeä voitto. Raahe oli parempi vastus kuin numerot kertovat. Tänään me onnistuimme hyvin maalinteossa ja maalilla Dominik Salama pelasi loisto-ottelun”, summasi päävalmentaja Sami Ryhånen pelin jälkeen.

Hunters – Laser HT 6-5 (3-1, 3-2, 0-2)

10:29 0-1 HOLAPPA Sami (SPRINGARE Joona, RAJALA Ville)
12:34 1-1 VARJOSAARI Miska (LESCH Perttu, BRYGGER Jonne)
15:35 2-1 RUNSALA Miika (SOLOVIEV Jevgeni, MALLENIUS Patrik)
18:19 3-1 YV MIELONEN Teemu (KUMIN Mikko)
20:18 3-2 HOLAPPA Sami (PÄLVE Harri, RAJALA Ville)
22:21 4-2 HYYPIÄ Leevi
25:06 5-2 VARJOSAARI Miska (LESCH Perttu)
27:39 5-3 YV2 HELLSTEN Antti (HOLAPPA Sami)
33:24 6-3 RUNSALA Miika (SOLOVIEV Jevgeni, TOIVONEN Jimi)
46:33 6-4 RAJALA Ville (PÄLVE Harri)
47:47 6-5 TV HOLAPPA Sami (RAJALA Ville, VITTANIEMI Ville)

Maalivahdit

Hunters Dominik Salama 7 + 4 + 10 = 21 torjuntaa
Laser HT Sami Väliharju 10 + 7 + 7 = 24 torjuntaa

Jäähyt
Laser HT 2x2min = 4min

Sunnuntain peli Laser HT:ta vastaan oli molemmille viikonlopun toinen. Lauantaina Laser vieraili Kotkassa ja nappasi voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pinnaa plakkariinsa.

Porvoon peli alkoi tasaisissa merkeissä. Laser aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä survomalla irtokiekon maalin edestä väkisin verkon perukoille. Hunters tasoitti Miska Varjosaaren komealla laukauksella hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. 2-1 johtomaalin teki Miika Runsala laukomalla täydestä luistelusta ranteella kiekon maaliin. Erän loppupuolella Teemu Mielonen laittoi ylivoimalla Laserin puolustuksen kahville ja siirsi Huntersin 3-1 erätaukojohtoon.

Laser kavensi heti toisen erän alkuun hienolla yhdistelmällä tilanteeksi 3-2. Tämän jälkeen taituruutta esitteli Leevi Hyypiä. Hyypiä nappasi kiekon kahden vastustajan välistä omalla sinisellä, harhautti ohimennen pari pelaajaa ja siirsi vastustamattomasti tilanteeksi 4-2. Pian tämän jälkeen Varjosaari teki pelin toisen maalinsa luistelemalla röyhkeästi puolustajan ja maalin välistä maalin eteen, josta terävä laukaus ja maali. Tilanne 5-2. Ennen erän puoliväliä Laser vielä kavensi, kun he pääsivät pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Erän viides maali nähtiin, kun Runsala iski maalin tolpalta ilmasta irtokiekon sisään ja erätauolle mentiin Huntersin 6-3 johtolukemissa.

Ennen kolmannen erän puoliväliä Laser teki kaksi maalia ja kavensi tilanteeksi 6-5. Näiden maalien jälkeen Hunters onnistui puolustamaan loppuerän sitkeästi maaliaan ja lisämaaleja ei enää nähty.

”Kaksi hyvää erää ja yksi huonompi. Pisteet saatiin ja sitähän tässä haettiin. Ei osattu pitää johtoasemasta huolta kolmannessa erässä ja vähän omien hölmöilyjenkin ansioista annettiin Laserille mahdollisuus. Kuuden pisteen viikonloppuun pitää olla todella tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa”, totesi Huntersin päävalmentaja Sami Ryhänen.