Hunters voittoon Kiekko-Espoosta perjantaina maalein 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

10.2.2019

Taistelu playoffien kotiedusta jatkuu hyvistä asetelmista

Espoonlahden jäähallissa nähtiin perjantaina hyvätasoinen Suomi-sarjan peli, jossa Hunters voitti ensimmäisen kerran tällä kaudella Kiekko-Espoon. Espoo oli vienyt aiemmat kaksi kohtaamista nimiinsä, mutta kauden tärkeimpien pelien lähestyessä Hunters oli nyt vahvempi ja vei pisteet Porvooseen.

Huntersin päävalmentaja Sami Ryhänen sanoi ennen peliä joukkueelle, että edellisissä peleissä oli ehkä kunnioitettu vastustajaa liikaa. Tähän peliin hän peräänkuulutti uskoa voittoon ja omaan tekemiseen.

Joukkue otti viestin hyvin vastaan ja loi avauserässä 4-5 hyvää maalipaikkaa, mutta onnistumisia ei saatu kuin yksi Viljami Korhosen tasoitettua pelin 1-1 taukolukemiin pari minuuttia ennen erätaukoa.

Toisessa erässä kotijoukkue sai luotua ajoittain painetta Huntersin maalille, mutta muurina edessä oli loistavasti jälleen kerran pelannut Dominik Salama. Huntersin erän ainoan iski maalin edestä ylivoimalla Miika Runsala.

Kolmannen erän alussa Huntersin Patrik Mallenius pelasi maalinedustatilanteen loppuun saakka ja siirsi Huntersin 2-3 johtoon. Loppuerä puolustettiin viisaasti ja maltilla eikä kotijoukkue päässyt todellisiin maalipaikkoihin. Aivan lopussa Espoo pelasi ilman maalivahtia, Jevgeni Soloviev oli kärppänä paikalla päädystä kimmonneessa kiekossa ja löi vastustajan huitomisesta piittamatta loppulukemiksi 2-4 voiton Huntersille.

Ottelun jälkeen tuomarilinja puhutti molempia joukkueita. Lukuisia jäähyjä jäi viheltämättä ja välillä pelaajat eivät tienneet mikä on sallittua ja mikä ei. No, ihmisiä tuomaritkin ovat ja nyt ei sattunut heille ihan kaikkein paras päivä.

Viikonlopun muissa peleissä varmistui Hokin runkosarjan voitto. Pyry, Kiekko-Espoo ja Hunters ovat pistein välein sijoilla 2-4, Hunters kahta muuta pelin vähemmän pelanneena. FPS on sarjassa viidentenä kuusi pinnaa Huntersin takana ja HCIK Kaarinasta kuudentena 12 pisteen päässä porvoolaisista pelin vähemmän pelanneena.

Hunters pelaa seuraavaksi kaksi kotimatsia, ensin ensi lauantaina HCIK:ta vastaan ja seuraavana perjantaina on vuorossa FPS. Runkosarja päätetään vieraspelillä Hokkia vastaan.